m

Nextstep Healthstudio

groepstrainingen

Teamsportverenigingen voor voetbal, volleyball, basketbal hebben het moeilijk. De verenigingen zien het aantal leden teruglopen. Hoe komt dat en wat is het alternatief.

Focus op individualiteit

In de huidige maatschappij ligt er meer nadruk op individualiteit en zelfexpressie. Teamsporten zoals voetbal en volleybal vereise meer teamwork en conformiteit, wat tegenwoordig minder aantrekkelijk lijkt.

Bij teamsport wordt er een groot beroep gedaan op de leden om ieder weekend toch maar weer te verschijnen. We zien steeds vaker dat wedstrijden niet kunnen doorgaan omdat de bezetting niet compleet is. Mensen willen meer vrijheid in de keuze van het sporten.

Focus op samen sporten

Het lijkt tegenstrijdig gezien de leegloop van teamsportverenigingen maar de behoefte om samen te sporten groeit. En daar zijn veel redenen voor aan te dragen;

Motivatie: Trainen met anderen kan een enorme motivatieboost zijn. De energie van de groep kan je helpen om net wat extra te gaan en op te geven. Je wordt aangemoedigd door anderen om je grenzen te verleggen en je beste prestatie te leveren.

Gezelligheid: Groepsfitness is een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten die dezelfde interesses hebben als jij. Je kunt nieuwe vrienden maken en een gevoel van saamhorigheid ervaren.

Verantwoording: Door je aan te melden voor een groepsles, leg je als het ware een afspraak met jezelf en de groep. Dit kan extra motiverend werken om te gaan en je training niet over te slaan.

Variatie: Groepslessen zijn er in alle soorten en maten, dus er is altijd wel een les die bij jou past. Je kunt verschillende disciplines uitproberen en zo je workout routine leuk en uitdagend houden.

Begeleiding: In een groepsles word je begeleid door een ervaren instructeur die je motiveert en je de juiste techniek leert. Zo weet je zeker dat je traint op een veilige en effectieve manier.

Geen excuses: Is het lastig om jezelf te motiveren om te gaan sporten? Dan is groepsfitness de perfecte oplossing. Je hebt geen excuses meer om thuis te blijven, want de groep houdt je op de rails.

Stressvermindering: Sporten in een groep helpt om stress te verminderen en endorfines vrij te maken, die zorgen voor een goed gevoel.

Meerwaarde voor je geld: Met een groepsfitnessabonnement haal je vaak meer waar voor je geld dan met een individueel abonnement. Je hebt toegang tot een breed scala aan lessen en je wordt begeleid door een professional.

Overwin je grenzen: In een groep word je aangemoedigd om je grenzen te verleggen en net wat meer uit jezelf te halen. Je zult versteld staan van wat je allemaal kunt!

Leuker trainen: Groepsfitness is gewoonweg leuker dan alleen trainen. Je wordt meegesleurd door de muziek en de energie van de groep, waardoor je je workout met plezier afrondt.

De oplossing heet Small Group Training

Als je een keer echt niet kan, dan valt niet direct het hele team uitelkaar zoals bij voetbal. We hebben het dan over Small Group Training. Alle aspecten die de moderne mens belangrijk vindt vind je terug in deze trainingsvorm. Er is voldoende ruimte voor individualiteit. De ervaren trainer heeft voldoende tijd om ieder groepslid aandacht te geven en de leden vinden alle voordelen terug van het gezamelijke trainen.

En dan valt er bij Next Step Healthstudio ook nog voldoende te kiezen. We zetten ze op een rij:

  1. De 21 dagen Challenge
  2. Small Group Training
  3. Private Group Training
  4. Ready for Summer
  5. De Herstart Challenge

Maak je keuze tussen een van deze varianten van groepstraingen!

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SLUITEN

Een professionele accommodatie met gediplomeerd personeel, waar nog aandacht is voor het individu, voor een betaalbare prijs. Voor Indoor- en outdoor trainingen.

Openingstijden

Maandag – Vrijdag:
09:00 – 21:00

Zaterdag:
09:00 – 16:00

Zondag:
09:00 – 12:00

Onze socials
About