m

Nextstep Healthstudio

Blue Monday

Januari is de meest depressieve maand van het jaar. Korte dagen en lange nachten. Een mens heeft licht nodig om vitamine D aan te maken. Vitamine D is nodig om je goed te voelen en minder moe te zijn. Niet voor niets is de derde maandag van de maand uitgeroepen als Blue Monday. Dat is de meest depressieve dag van het jaar. Na de decembermaand vol met vrije dagen en feesten duurt het nog erg lang voordat de zomer begint. De donkere dagen en het weer brengt veel mensen in de winterdip.

Verschil winterdip en winterdepressie

Er is een verschil tussen een winterdip en een winterdepressie. Een depressie is altijd heviger dan een winterdip en komt jaarlijks om de zelfde tijd terug. Bij een winterdip ben heb je slecht humeur en heb je geen zin om naar buiten te gaan. Een winterdip is minder erg en gaat altijd vanzelf over.  Bij een winterdepressie ben je de hele dag somber en heb je geen energie meer om iets te ondernemen. Een depressie heeft meerdere klachten waardoor bezoek aan de huisarts aan te raden is.

Wat te doen tegen de winterdip

  • Drink niet te veel alcohol en koffie
  • Blijf in beweging
  • Ga vaker naar buiten voor een korte wandeling
  • Doe dingen  waar je blij van wordt
  • Zorg dat er in huis extra licht is
  • Maak het in huis gezellig zodat je er graag bent

Gaan de klachten niet over, neem dan contact op met je huisarts.

Bewegen blijft belangrijk

Wij van Next Step Healthstudio hebben diverse beweegprogramma’s die heel goed werken tegen de winterdip. Zo hebben we Small Group Training.
Ideaal als je graag met meerdere personen wilt sporten op vaste tijden. Omdat er op jouw gerekend wordt stimuleert dit jou om te gaan. Er staat een vaste tijd in je agenda. Wil je meer persoonlijke begeleiding, kies dan voor Personal Training.
Onze Bootcamp Training is echt ideaal voor de winterdip. Hij is buiten en dan pik je automatisch meer licht mee.
Wij starten altijd met een uitgebreide kennismakings-intake zodat wij je op de juiste manier kunnen adviseren. Meer weten? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

 

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SLUITEN

Een professionele accommodatie met gediplomeerd personeel, waar nog aandacht is voor het individu, voor een betaalbare prijs. Voor Indoor- en outdoor trainingen.

Openingstijden

Maandag – Vrijdag:
09:00 – 21:00

Zaterdag:
09:00 – 16:00

Zondag:
09:00 – 12:00

Onze socials
About