m

Nextstep Healthstudio

Meer bewegen voor een gezond hart

We weten het wel maar doen we het ook? Meer bewegen en sporten. De Hartstichting propageert al jaren dat er teveel hart en vaatziekten zijn door een ongezonde leefstijl. Meer bewegen is één van de factoren om een gezond hart te krijgen en te houden.

De cijfers

In Nederland zijn er zo’n 1,55 miljoen mensen met een chronische hart- of vaatziekte. Elke dag: sterven 103 mensen aan een hart- of vaatziekte: meer vrouwen dan mannen. sterven 50 mannen en 53 vrouwen aan een hart of vaatziekte. Hier valt nog veel winst te behalen. De Hartstichting meldt op zijn website wat je zelf kunt doen om hart- en vaatziekten te voorkomen. De bekendste tips zijn natuurlijk meer bewegen, stress managen en gezond eten.

Waarom bewegen goed is

  • Bewegen helpt om stresservaring te verminderen. Je maakt je hoofd leeg.
  • Na het bewegen voel je je fitter en heb je meer energie.
  • Je kwaliteit van slaap verbetert.
  • Door regelmatig te bewegen blijf je op gewicht.
  • Je bloeddruk gaat omlaag.
  • Ook verbetert de verhouding tussen het goede en slechte cholesterol. Vooral het goede cholesterol (HDL) gaat omhoog, waardoor je lichaam meer cholesterol kan afvoeren.

Bewegen is goed, meer bewegen is beter

Vaker de trap nemen, iedere dag een wandeling maken, de fiets pakken naar je werk. Zo kunnen we nog wel even doorgaan om het dagelijkse leven meer te bewegen. Wij weten echter dat dat niet altijd meevalt. Dan kan een wekelijkse terugkerende afspraak met onze studio een goede aanvulling zijn. Wij hebben  diverse beweegprogramma’s op maat gemaakt om jou te helpen met meer bewegen. Nextstep Health Studio is een plezierige stok achter de deur voor jou om aan de slag te gaan met meer bewegen en sporten. Wij zorgen dat het goed komt met de gezondheid van jouw hart.

Maak vandaag nog een afspraak voor een een intake. Ons team staat voor jou klaar!

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SLUITEN

Een professionele accommodatie met gediplomeerd personeel, waar nog aandacht is voor het individu, voor een betaalbare prijs. Voor Indoor- en outdoor trainingen.

Openingstijden

Maandag – Vrijdag:
09:00 – 21:00

Zaterdag:
09:00 – 16:00

Zondag:
09:00 – 12:00

Onze socials
About