m

Nextstep Healthstudio

Wat worden jouw goede voornemens voor 2020? 

Goede voornemens, wie kent ze niet. Meer sporten, minder eten enzovoort. De meeste mensen starten in januari aan hun goede voornemens. Echter blijkt dat na een maand nog maar 50% overeind staat en na 2 maanden nog maar 20%. Herkenbaar? 

Om dit jaar goed van start te gaan geven wij jou enkele tips om wel je goede voornemens vol te houden.

Schrijf je doelen op 

Als je doelen in je hoofd blijven zitten blijven ze onzichtbaar. Alles in je hoofd krijgt een andere prioriteit als er andere belangrijke zaken langskomen. Door je doelen op te schrijven en ze ook regelmatig te lezen blijven ze zichtbaar en actueel.  Je kan je doel ook in woord opschrijven. Door dit woord op een memoblaadje te plannen en op verschillende plekken op te plakken (koelkast, spiegel, pc-scherm, agenda etc) blijf je alert. 

Maak er een gespreksonderwerp van

Door er met je vrienden en familie over te praten wat je wil bereiken krijgt het ook echt lading. Bovendien kunnen ze jou ook helpen met het bereiken van je doelen. 

Wanneer je aan je familie of vrienden vertelt wat je wilt bereiken en hoe je dat gaat doen, kunnen zijn je hierbij helpen. Zo kunnen ze je helpen verleidingen te voorkomen én kansen te benutten. Wanneer je bijvoorbeeld wilt afslanken dan zijn feestjes met veel alcohol en versnaperingen vaak een grote verleiding. Als je omgeving weet wat je doel is kunnen ze rekening houden met kcal arm drinken en hapjes. 

Door er over te blijven praten zullen je vrienden en familie je stimuleren in volhouden door te complimenteren als je voortgang positief en een aanmoediging als het wat lastiger gaat. 

Monitor je voortgang

Met monitoring van je voortgang wordt bedoeld dat je je resultaten bijhoudt. Dat kan op verschillende manieren. Het meest praktisch is het bijhouden een monitoring app als Virtuagym, Fitbit of Samsungfit.  Vaak kun je de vorm van grafieken precies zien wat jouw aangegeven data en resultaten doen. Dit kan enorm stimuleren om je goede nieuwe gedrag vol te houden. Soms is de keuze om dit te delen met anderen ook goed om zo in een soort van challenge vorm bezig te blijven richting jouw doelen.  Nextstep Healthstudio werk met de voortgangsapp van Virtuagym.

Verandering kost tijd

Neem de tijd om je doelen te bereiken. Dat is wel de grootste uitdaging. Vaak wordt door ongeduld of door een crisissituatie het nieuwe gedrag onderbroken. Verandering heeft tijd nodig. Het hoeft niet meteen in één keer te lukken. Onthoud goed: elke stapje dat je neemt, al is deze nog zo klein, brengt je dichter bij je doel!

Ben je niet zo’n volhouder neem dan een coach. Met hem kun je een backupplan maken met actiepunten hoe je bij terugval je nieuwe gedrag weer op te pakken. Neem vandaag nog contact op met Nextstep Healthstudio voor het maken van een afspraak. Wij helpen jou om jouw goede voornemens in 2020 uit te laten komen!

 

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SLUITEN

Een professionele accommodatie met gediplomeerd personeel, waar nog aandacht is voor het individu, voor een betaalbare prijs. Voor Indoor- en outdoor trainingen.

Openingstijden

Maandag – Vrijdag:
09:00 – 21:00

Zaterdag:
09:00 – 16:00

Zondag:
09:00 – 12:00

Onze socials
About