m

Nextstep Healthstudio

Het lichaam is gemaakt om te bewegen. Ook als je ouder wordt. Juist dan is het belangrijk om er voor te zorgen dat je in beweging blijft. Zowel conditietraining als krachttraining zijn belangrijke elementen om mee aan de slag te blijven gaan. We leggen in deze blog uit waarom. 

Minder blessures

Door de tijd heen zal bij te weinig bewegen de spiermassa verminderen en krijg je zwakkere botten. De kans op blessures neemt dan toe. De enige manier om dit te voorkomen is in beweging te blijven. Functionele krachttraining zal bijdragen je spiermassa intact te houden. Druk op je botten als (hard) lopen zal je botmassa verstevigen en daardoor de kans op breuken verminderen. Bij minder bewegen is er ook kans op verhoging van je vetmassa hetgeen vervelende gevolgen kan hebben.

Bewegen brengt je onder de mensen

Buiten alle gezondheidsvoordelen heeft bewegen en sporten als voordeel dat je onder de mensen komt. Als je kiest om in groepsverband te sporten heb je altijd een stok achter de deur om te gaan en het geeft plezier. Hierdoor ga je gemakkelijke en houd je het dus beter vol. Een beweeg/sportmaatje kan je gemakkelijk opdoen bij een sportclub. Vraag naar de groepslessen en neem eens deel aan een proefles.

Je hersenen hebben er ook baat bij

Het is goed voor je geheugen, je concentratie en de verwerkingssnelheid van informatie om regelmatig te bewegen. Er lopen momenteel diverse onderzoekingen of het proces van dementie en Alzheimer door bewegen wordt vertraagd. De mogelijke reden is dat bewegen er voor zorgt dat hart- en bloedvaten in goede conditie blijven. In de hersenen lopen veel bloedvaten.

Gezond ouder worden

Komt je niet toe aan de beweegrichtlijnen van wekelijks 2,5 uur matig intensief bewegen? Neem dan een coach in de armen. Bij Next Step Health Studio begeleiden wij ook vrouwen en mannen van 50+. Wij staan met onze manier van begeleiding garant voor een ‘gezond ouder worden’ resultaat.

Ben je 50+ en wil jij weten hoe wij jou kunnen helpen met een persoonlijke begeleidingsplan? Neem dan vandaag nog contact met ons op. 

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SLUITEN

Een professionele accommodatie met gediplomeerd personeel, waar nog aandacht is voor het individu, voor een betaalbare prijs. Voor Indoor- en outdoor trainingen.

Openingstijden

Maandag – Vrijdag:
09:00 – 21:00

Zaterdag:
09:00 – 16:00

Zondag:
09:00 – 12:00

Onze socials
About