m

Nextstep Healthstudio

Het is weer bijna vakantietijd. Ben jij ook zo iemand die het gezonde gedrag helemaal los laat in de vakantie of iemand die de eerste dagen veel stress ervaart door de plotselinge ontspanning? Met deze tips ga jij dit jaar ontspannen op vakantie en kom je weer ontspannen en lekker in je vel terug. 

Oefenen in ontspanning

Herken je dit? Je hebt een drukke baan, een druk sociaal leven en bent echt toe aan vakantie. De weken voor je vakantie moet je nog veel deadlines halen en ben je extra gestrest als het zover is. De reis valt ook tegen en de eerste dagen op vakantie kan je je maar niet ontspannen. Sommigen hebben ’t zo erg dat ze zelf griepverschijnselen krijgen. Het lichaam past zich niet aan aan de ontspanning. Hierdoor gaat je hartslag omhoog en is er kans dan je een soort van hyperventilatie gevoel krijgt. Als je hier gevoelig voor bent adviseren wij je om enkele weken voor je vakantie te gaan oefenen in ontspanning. Neem een middag of een dag vrij en doe de dingen die je op vakantie doet. Ga uitgebreid lunchen en/of uit eten, ga een ontspannende sport beoefenen die je op vakantie doet als zwemmen, wandelen of fietsen. Start op tijd met het pakken van je koffers. Stel dat niet uit tot het laatste moment. Bereid je reis voor en kijk wat je allemaal wilt gaan doen tijdens je vakantie. Zo wordt in je hoofd alvast je vakantiegevoel voorbereid. Je zult zien dat je dan niet ziek wordt. Dat heet oefenen in ontspanning.

Blijf bewegen in je vakantie

Zorg dat je sportkleding en loopschoenen meeneemt tijdens je vakantie. Kijk wat er allemaal aan faciliteiten zijn om te kunnen sporten. Op veel vakantiebestemmingen kan je tennissen, zwemmen, fietsen huren, wandelroutes uitstippelen. Ook zijn er overal fitnesscentra. Als je het van te voren uitzoekt heb je al een mindset om hier wat mee te gaan doen. Geen zin om te gaan sporten? Neem je dan voor om wel iedere dag een flink stuk te gaan wandelen. Zet je stappenteller aan want dat stimuleert om je dagelijks quotum te halen. Zo blijf je in beweging en zie je veel van de omgeving.

Niet iedere dag een ijsje

Vakantietijd is genieten dus een ijsje hoort erbij. Af en toe een ijsje is natuurlijk niets mis mee maar kies vaker voor waterijs dan roomijs. Als je niet iedere dag een ijsje neemt blijft het ook speciaal. Fruit van het land kan heerlijk zijn omdat het vaak onder de zon groeit. Dat is een gezonder extraatje.

Stel je eerste glas alcohol zo lang mogelijk uit

In vakantietijd hoort natuurlijk ook regelmatig een terrasje pakken. Hoe heerlijk kan ’t zijn om bij 30 graden een koud glas bier te drinken. Vaak blijft het na een eerste glas niet bij één glas en volgen er snel meer. Uitstellen van je eerste glas alcohol zal er voor zorgen dat je niet snel toegeeft aan meer drinken. Start met een kopje thee of koffie gevolgd door een (light)frisdrank met veel ijsklontjes. Wat ook werkt is afleiding. Kijk om je heen wat je ziet en bespreek dat met je gezelschap. Bespreek je herinneringen en de mooie dingen van het leven.

Plan je bezoek aan onze studio na je vakantie

Graag zien we jou snel weer terug na je vakantie. Leg daarom nu al in je agenda vast wanneer je komt bij Nextstep Health Studio ons en/of maak een persoonlijke afspraak met Arjan. Als dit in je agenda staat pak je straks je trainingen gemakkelijk weer op. Wij wensen jou en je dierbaren een fantastische vakantie toe.

Plan nu al je trainingen in je agenda voor na je vakantie. Neem dan vandaag nog contact met ons op. 

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SLUITEN

Een professionele accommodatie met gediplomeerd personeel, waar nog aandacht is voor het individu, voor een betaalbare prijs. Voor Indoor- en outdoor trainingen.

Openingstijden

Maandag – Vrijdag:
09:00 – 21:00

Zaterdag:
09:00 – 16:00

Zondag:
09:00 – 12:00

Onze socials
About