m

Nextstep Healthstudio

Weet jij wat de beweegrichtlijnen zijn?

We stellen deze vraag regelmatig aan onze kanten. Eigenlijk weet niemand precies hoe het zit. Beweegrichtlijnen? wat zijn en en waarom eigenlijk. We leggen je het in het kort uit.
De Gezondheidsraad onderzoekt en adviseert de regering onder andere over de effecten van gezonde voeding en meer bewegen. In 2017 zijn de beweegrichtlijnen, zeg maar de adviezen voor volwassenen en kinderen bijgesteld. Dat betekent dat als je beweegt volgens de beweegrichtlijnen en eet volgens de richtlijnen gezonde voeding, de kans op chronische aandoeningen sterk vermindert. je blijft dus gezonder! Wie wil dat nou niet.

Wat houden deze beweegrichtlijnen precies in?

Volgens de beweegrichtlijnen zouden volwassenen wekelijks ten minste twee en een half uur matig intensief moeten bewegen en kinderen dagelijks minstens een uur. Ook worden voor beide groepen spier- en botversterkende activiteiten aanbevolen.

Zie hieronder een heldere uitleg:

 

En houden we ons ook hieraan?

Nou nee dus. De cijfers van 2019 zijn zojuist bekend gemaakt en slechts gemiddeld de helft van de Nederlandse volwassenen voldoet aan de beweegrichtlijnen. Er valt dus nog heel wat winst te behalen. In een grafiek zie je dat volwassenen tussen de 18 en 35 jaar het gemiddelde aardig omhoog duwen. Zij komen aan een totaal bijna 60%. Na de leeftijd van 35 jaar wordt het dus minder met bewegen onder de volwassenen. Waarschijnlijk door drukte van werk en krijgen van kinderen. Je zou toch zeggen dat dit weer gunstiger wordt na de 50 jaar maar de tabel laat zien dat ook volwassen in de leeftijd van 50 tot en met 64 jaar slechts op 49,5% zitten. Vanaf 65 jaar daalt het percentage naar 40,3%. En dat terwijl juist ouderen meer tijd hebben, geen kleine kinderen meer hebben en bewegen ook voor hen heel belangrijk is.

Starten met meer bewegen kan iedere dag

Ben jij ook van plan om meer te gaan bewegen maar komt het er niet van? Zie jij het belang er van in maar weet je niet waar je moet beginnen? Nextstep Health Studio kan jou helpen om een start te maken met meer bewegen op een manier die bij je past en die je gaat volhouden. Wat je leeftijd ook is en wat je instap conditie ook is. Start vandaag nog en laten we werken aan meer gunstige Beweegrichtlijn-cijfers voor 2020!

In groepsverband of individueel…

Nextstep Health Studio heeft vele variaties in bewegen en sporten. Zo is er genoeg te kiezen. Samen met jou kijken we wat het beste bij je past. Bovendien stimuleren wij je om ook buiten onze lessen meer te gaan bewegen. Dit heeft veel voordelen voor zowel je motivatie als je gezondheid. Meer weten? Neem vandaag nog contact met ons en wij maken snel een afspraak. 

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SLUITEN

Een professionele accommodatie met gediplomeerd personeel, waar nog aandacht is voor het individu, voor een betaalbare prijs. Voor Indoor- en outdoor trainingen.

Openingstijden

Maandag – Vrijdag:
09:00 – 21:00

Zaterdag:
09:00 – 16:00

Zondag:
09:00 – 12:00

Onze socials
About