m

Nextstep Healthstudio

Een beladen titel ‘bewegen tot je een ons weegt’. Een titel van een blog welke helemaal niet over gewicht gaat. Trouwens, je moet heel veel bewegen om een ons minder te wegen, dat wel. Dit artikel gaat niet over afvallen maar het belang van zoveel mogelijk bewegen.

Minder bewegen door corona

Vogens het CBS hebben we in 2021 minder bewogen dan de jaren hiervoor. Omdat de sportscholen dicht waren zijn mensen massaal minder gaan bewegen. Nu alles weer open is worden de abonnementen niet allemaal weer opgepakt. We zijn wel met z’n allen meer gaan wandelen. De vraag is wel of dit voldoende is.

Beweegrichtlijnen gezond bewegen

De gezondheidsraad is in 2017 met nieuwe beweegrichtlijnen gezond bewegen gekomen. Deze richtlijnen zijn opgesteld na wetenschappelijk onderzoek naar gezondheid en bewegen. Volgens deze beweegrichtlijnen zouden volwassenen wekelijks ten minste twee en een half uur matig intensief moeten bewegen en kinderen dagelijks minstens een uur. Ook worden voor beide groepen spier- en botversterkende activiteiten aanbevolen. Dit alles verlaagt het risico op chronische ziekten als diabetes en, hart- en vaatziekten, en depressieve symptomen en, bij ouderen, botbreuken. De Gezondheidsraad adviseert de minister van VWS om te stimuleren dat mensen blijvend meer bewegen en minder stilzitten. Minder bewegen is dus niet goed voor je gezondheid.

Minder ziek door meer te bewegen

Samenvattend kan je concluderen dat door wetenschappelijk onderzoek bewezen is dat je door bewegen minder ziek wordt. Dat is dus wetenschap. De kunst is om het ook te gaan toepassen in je dagelijkse leven. Want eerlijk is eerlijk. we zitten nog steeds veel te veel. Deze bewustwording neemt gelukkig steeds meer toe, want we zitten gemiddeld 9 uur op een dag. In 2021 voldeed slechts 47,2% van de Nederlanders van vier jaar en ouder aan de beweegrichtlijnen. Dat kan nog een stuk beter worden.

Tips om meer te bewegen in het dagelijkse leven

 • Zet je auto zo ver mogleijk weg bij parkeren werk en boodschappen
 • Neem vaker de trap en loop ook de trap tot bijvoorbeeld 4 hoog bij een hogere verdieping in een flat
 • Ga vaker staan tijdens het zitten
 • Neem altijd de verste toilet en de verste prullenbak
 • Ga alleen voor je zelf koffie/thee halen
 • Maak een ommetje tussen de middag
 • Neem jezelf voor om voor 21.00 uur niet de tv aan te zetten, maar te gaan wandelen
 • Doe dagelijks huishoudelijke klussen als stofzuigen
 • Dans vaker op je favoriete muziek
 • Laat je coachen als te weinig beweegt

Wat doet de beweegcoach

Een beweegcoach, personal trainer, gaat samen met jou een plan van aanpak maken om meer bewegen in jouw leefstijl te krijgen. Het kan best lastig zijn bij een zittend beroep om meer te gaan bewegen. Een uur per week naar de sportschool gaan is onvoldoende. Voor je gezondheid is het belangrijk om minimaal 150 minuten per week en minimaal twee keer per week spierversterkende oefeningen te doen. Ben jij ook minder gaan bewegen door corona? Laat je dan coachen door een beweegcoach. De coaches van Nexstep Healthstudio helpen jou hierbij.

Neem contact op met de coaches van Nextstep Health Studio.

Ja, ik wil weer voldoende gaan bewegen. Neem contact met mij op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SLUITEN

Een professionele accommodatie met gediplomeerd personeel, waar nog aandacht is voor het individu, voor een betaalbare prijs. Voor Indoor- en outdoor trainingen.

Openingstijden

Maandag – Vrijdag:
09:00 – 21:00

Zaterdag:
09:00 – 16:00

Zondag:
09:00 – 12:00

Onze socials
About