m

Nextstep Healthstudio

Cardiotraining

Cardiotraining, wat is dat eigenlijk?

Merk je dat bij het lopen van een trap, een lange wandeling of een drafje om de bus te halen er voor zorgt dat je bijna niet op adem komt? Dan wordt het tijd om aan je conditie te werken. Cardiotraing is conditietraining en nodig voor een goed uithoudingsvermogen en meer vetverbranding. Cardiotraining is een vorm van training die voor iedere type sporter geschikt is. Cardiotraining zorgt ervoor dat je hartslag omhoog gaat. Hierdoor krijg je een betere conditie van je hart en longen en daardoor meer uithoudingsvermogen. Cardiotrainingsoefeningen zijn hardlopen, crosstrainen, fietsen (spinnen), roeien etc.

De voordelen van cardiotraining

Door regelmatig cardiotraining te doen wordt je uithoudingsvermogen groter. We kennen 6 voordelen van cardiotraining. We zetten ze voor je op een rij:

  1. Cardiotraining als warming-up; Voordat je krachttoefeningen gaat doen is het goed om je lichaam voor te bereiden op je training. Je temperatuur gaat door cardio omhoog en je lijf komt in de trainingsmood.  Bijvoorbeeld 10 tot 15 minuten fietsen is een goede warming-up voordat je met de krachttraining gaat beginnen.
  2. Cardiotraining voor meer uithoudingsvermogen; Als hierboven al gezegd. Het beste beweegrecept om je uithoudingsvermogen te vergroten is cardiotraining. Let op: vraag wel goed na bij je trainer hoe je dat het beste kunt doen.
  3. Cardiotraining voor je gezondheid; We bewegen steeds minder door de komst van de computer en meer zittende beroepen. De corona heeft ook gezorgd dat we minder zijn gaan bewegen . Beweegarmoede is de grondlegger van steeds meer chronische ziekten als hart en vaatziekte en diabetes. Zo wordt te weinig bewegen in één adem genoemd met stoppen met roken, minder verzadigd vet eten en afvallen. Meer bewegen is goed voor je gezondheid en hier geldt ook, varieer zo veel je kunt.
  4. Cardiotraining voor vetverbranding; Als je uithoudingsvermogen groter wordt door cardiotraining, dan lukt het je ook om deze trainingsvorm langer vol te houden. Dat zorgt ervoor dat je meer vet verbrandt waardoor je afvalt. De beste manier om af te vallen is natuurlijk de combinatie kracht- en cardiotraining met voedingsadvies.
  5. Cardiotraining voor iedere dag; In tegenstelling tot krachttraining kan je iedere dag cardiotraining doen. Spieren hebben hersteltijd nodig. Cardiotraining bevordert je bloedsomloop dat weer goed is voor spierherstel na je krachttraining.
  6. Cardiotraining als sport-specifieke training;  Cardiotraining kun je prima benutten als manier om je beter te preparen voor je eigen sport. Ben je een mooiweer fietser en wil je ’s winters ook je fietsconditie op peil houden, dan kan dat uitstekend op een hometrainer of tijdens een les indoor cycling. Doe je binnenkort mee aan een roeiwedstrijd van je bedrijf dan biedt het roeiapparaat je de mogelijkheid om je achterstallige conditie op te vijzelen. Wil je in de winter genieten van een langlaufvakantie waarbij je graag zo lang mogelijk tochten wil maken, dan kan de crosstrainer je een eind op weg helpen. Het mag duidelijk zijn dat cardiotraining je prima kan voorbereiden op sportactiviteiten buiten ons fitnesscentrum om.

De soorten cardiotrainingen

Een stevige wandeling waarbij je hartslag omhoog gaat is cardiotraining. Dat kan je altijd doen. Dat geldt ook voor fietsen en joggen. Wil je meer specifieke cardiotraining dat raden wij aan om dit te overleggen met onze trainers. Denk hierbij aan crosstrainer, roeien, spinning en hardlopen op de loopband. Ga nooit vanuit het niets een intensieve cardiotraining opstarten. Blessures liggen dan op de loer.

Combinatie kracht-en cardiotraining bij Next Step Healthstudio

Om je fitter te voelen en meer uit je trainingen te halen combineren wij bij Next Step Healtstudio altijd kracht- met cardiotraining. Deze afwisseling zorgt er ook voor dat de trainingen uitdagend en leuk zijn. Er zijn meerdere soorten trainingen. Denk hierbij aan de één op één personal training, de personal grouptraining en de 21 dagen challenge. Voedingadvies nemen we indien gewenst altijd mee tijdens deze trainingen.

Wil jij ook werken aan jouw conditie en meer uithoudingsvermogen opbouwen? Neem contact op met de coaches van Nextstep Health Studio.

Ja, ik wil werken aan mijn conditie!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SLUITEN

Een professionele accommodatie met gediplomeerd personeel, waar nog aandacht is voor het individu, voor een betaalbare prijs. Voor Indoor- en outdoor trainingen.

Openingstijden

Maandag – Vrijdag:
09:00 – 21:00

Zaterdag:
09:00 – 16:00

Zondag:
09:00 – 12:00

Onze socials
About