m

Nextstep Healthstudio

Iedereen wil snel een fitter en strakker lijf. Er gaan echter veel verhalen in de rondte die niet kloppen om dit te bereiken. Deze verhalen/aannames/hypes zijn vaak afkomstig van influencers en goeroes die vooral uit zijn op social media likes, volgers en verkoop van eigen producten. Trap er dus niet in. Hoe het wel zit leggen we je in deze blog uit.

Hype 1: Spieren wegen veel meer dan vet

Je hoort het vaak bij mensen die veel trainen. Ze verwachten dat ze afvallen door veel te gaan trainen maar het tegengestelde is waar. De aanname dat dat komt omdat spiermassa meer weegt dan vet geeft ze een gevoel dat ze het toch ergens voor doen. Maar helaas. Een kilo spiermassa weegt net zoveel als een kilo vet. Afvallen doe je voor minder te eten en sporten doe je vooral voor je gezondheid. Pas als je vetpercentage naar beneden is gebracht krijg je in verhouding meer spiermassa. Daar gaat wel veel tijd van inspanning, trainingen en werken aan een negatieve energiebalans overheen.

Hype 2: Hoe meer je traint, hoe meer vooruitgang je boekt

Een marathonloper en een wielrenner worden vooral beter in hun prestaties als ze op tijd rust nemen. Het gaat dus niet op dat je door meer te trainen ook echt beter wordt. Dat geldt ook voor sterker worden. Iedere dag dezelfde oefeningen doen op de sportschool zorgt voor spieruitputting en spiermassa verlies in plaats van opbouw. Groeien van spiermassa doe je vooral in de rusttijd tussen de trainingen door. Een goed trainingsschema is dus vooral gebaseerd op voldoende rust tussen de trainingen door.

Hype 3: Eiwitshakes zijn nodig om meer spiermassa te krijgen

Eiwitshakes innemen na krachttraining  om spiermassa op te bouwen is echt een hardnekkige fabel. Door krachttraining ontstaan er kleine scheurtjes in je spierweefsels die door eiwitten weer hersteld worden. Echter kan je deze eiwitten ook gemakkelijk uit voeding halen. Zuivel, vlees en noten zitten vol goede eiwitten die je helpen om weer te herstellen. Zorg dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt en eiwitshakes zijn echt overbodig.

Hype 4:  Hoe meer spierpijn hoe beter de training

Spierpijn is geen indicatie van de kwaliteit van je training. Zonder spierpijn kan deze namelijk prima zijn en met spierpijn ook. De mate van spierpijn is persoonsgebonden en niet afhankelijk van de training. Het is een feit dat je ook zonder spierpijn progressie kunt boeken met je training.

Hype 5: Intensieve buikspieroefeningen zorgen voor een platte buik

Helaas is het niet mogelijk om plaatselijk vet te verbranden. Ook al doe je 1000 buikspieroefeningen op een dag. Wel is het zo dat als je vetmassa minder wordt en je core-oefeningen doet, je buikspieren meer gaan tonen. Het gaat dus altijd samen met afslanken.

Geloof jij net als ons in blijvend trainingsresultaat op een veilige verantwoorde manier? Kom dan trainen bij Nextstep Healthstudio. Neem vandaag nog contact met ons op een kennismakingsgesprek.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SLUITEN

Een professionele accommodatie met gediplomeerd personeel, waar nog aandacht is voor het individu, voor een betaalbare prijs. Voor Indoor- en outdoor trainingen.

Openingstijden

Maandag – Vrijdag:
09:00 – 21:00

Zaterdag:
09:00 – 16:00

Zondag:
09:00 – 12:00

Onze socials
About