m

Nextstep Healthstudio

Kom van de bank af

In actie komen na je vakantie, zo doe je dat

In de vakantietijd heb je een totaal ander ritme dan in je dagelijkse leven. Je beweegt anders en vaak minder, gaat niet naar de sportschool en eet waarschijnlijk ook anders en meer. Een andere omgeving, je mindset en niet onbelangrijk de temperatuur spelen allemaal een rol dat alles anders gaat dan als je thuis bent. Als je weer terug komt na de vakantie valt het niet altijd mee om weer je sport- en beweeggewoontes op te pakken. En weet je wat? Zo erg is dat helemaal niet. Rustig aan meer bewegen kan ook op een leuke manier om er weer in te komen.

Geef je motivatie een boost

Je motivatie kan je een boost geven door je in het moment te zetten wat het je oplevert om weer te gaan sporten en/of meer bewegen. Bijvoorbeeld je voelt je fitter en je hebt meer energie. Wat doet dat met je? Hoe voel je je dan? Wat is er anders?
Starten met bewegen op een manier die je het allerleukste vindt, is ook een mooie motivatieboost. Doe wat leuk is. dat ook een spel zijn of iets met dieren. Paardrijden bijvoorbeeld of lange wandelingen maken met een hond. Voetballen met vrienden/familie is ook een leuke manier om te starten met meer bewegen.

Stap voor stap

Besef dat alle begin moeilijk is. Je komt uit een ander ritme en het heel normaal dat je de draad niet direct oppakt. Het is wel zo dat als je helemaal niets onderneemt de stap steeds groter wordt om aan de slag te gaan. Daarom adviseren wij om te gaan starten met kleine stapjes. Was je eerder gewend om 2 keer per week te gaan sporten of meerdere keren lange wandelingen te maken, start dan met een korte work-outs van 10 minuten en maak een ommetje van 15 minuten. Dat klinkt als weinig, maar voldoende om te gaan starten. Je krijgt namelijk ook van kleine beweegmomenten hetzelfde gevoel als van langeren en intensieve beweegmomenten. Je hebt controle over werken aan meer bewegen en dat geeft een gevoel van autonomie. Jij bepaalt. Dat geeft een kik en vraagt naar meer.

Zo start je op

Starten met bewegen begint bij een goede voorbereiding. Wil je nog niet direct terug naar de sportschool met een abonnement, vraag dan een proefles aan of vraag of je een keer mag doen met een les zonder verplichting.

Zorg in ieder geval dat je een setje sportkleding hebt klaarliggen passend bij de activiteit die je gaat doen. Zet je sport-, wandelschoenen in het zicht.

Ten slotte is je agenda dé manier om je planning te gaan beheersen. Plan kleine beweegmomentjes in de komende weken en je zult zien dat er langzaam, maar zeker van gaat komen.
Lukt het je nog steeds niet, laat je dan coachen door de coaches van Nextstep Health Studio als jij weer van die bank af wilt komen na je vakantie.

Neem contact op met de coaches van Nextstep Health Studio.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Ja, ik wil na mijn vakantie weer van die bank afkomen. Neem contact met mij op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SLUITEN

Een professionele accommodatie met gediplomeerd personeel, waar nog aandacht is voor het individu, voor een betaalbare prijs. Voor Indoor- en outdoor trainingen.

Openingstijden

Maandag – Vrijdag:
09:00 – 21:00

Zaterdag:
09:00 – 16:00

Zondag:
09:00 – 12:00

Onze socials
About