m

Nextstep Healthstudio

We stress(-kippen)en wat af

Er zijn heel veel redenen om stress te ervaren. In deze bijzondere tijden heb je niet altijd grip op wat er gaat gebeuren. De pandemie zorgt ervoor dat vele van ons een vrijheidsbeperking voelen. Dat geeft stress. Thuiswerken, horeca en scholen gesloten. Het vraagt aanpassingsvermogen en doet een beroep op je stresslevel. Stress ervaren heeft vaak te maken met verlies van controle. De een gaat daar beter mee om dan de ander

Gevolgen van chronische stress

Stress ervaren is helemaal niet zo slecht voor de mens. Het maakt je alert en zorgt ervoor dat je op scherp staat. Dat kan positief zijn als je moet presteren. Je lichaam kan bepaalde mate van stress prima handelen. Het zenuwstelsel en bijpassen hormoonafgifte zorgt door homeostase dat het lichaam in balans blijft. Homeostase  is het lichamelijke proces van evenwicht ondanks veranderingen van omgeving. Te lang stress ervaren kan zorgen voor chronische stress. Dan kan er van alles mis gaan in je lijf. De homeostase wordt verstoord. Dan gaan de de alarmbellen af. Want verandert er niets dan is de kans groot dat je ziektes gaat ontwikkelen als hart- en vaatziekte en/of een burnout.

Stress van leuke gebeurtenissen

Denk nou niet dat je alleen maar stress krijgt van vervelende zaken. Te lang zonder rust sporten geeft ook teveel stress. Ook gebeurtenissen als krijgen van kinderen en vakantie kunnen stress opleveren. Op zichzelfstaande stressfactoren zijn allemaal wel te handelen maar komt alles samen en duurt het te lang dan kan dit gevolgen hebben voor je gezondheid. Wacht dus niet tot het zover is en neem de juiste maatregelen

Tips om stress te managen

  • Maak regelmatig tijd voor ontspannende activiteiten
  • Doe regelmatig een ademhalingsoefening. Zie onze facebook post 
  • Maak iedere dag een wandeling van een half uur
  • Investeer in een goede kwaliteit van  slaap
  • Drink geen alcohol of maximaal een glas per dag
  • Bewaak je grenzen en geef op tijd aan als het je teveel wordt
  • Eet gezond, zo vaak mogelijk volgens de schijf van vijf

Van stresskip naar luiaard

De titel zegt het al. Er is niks mis mee om op z’n tijd een keer echt lui te zijn. Niet in de zin van de hele dag lui zijn maar in de zin van op tijd ontspannen. Zet deze ontspanmomenten ook in je agenda. dan worden ze gemakkelijker een onderdeel van je leven.

Trainen voor een gezond lijf

Een gezond lijf kan ook beter tegen stress. Dat betekent dat je zelf kunt investeren om er voor te zorgen dat je lijf gezond is. Regelmatig trainen zorgt voor een gezond lijf. Kom je er niet aan toe, maak dan met ons een afspraak en wij zijn voor jou de stok achter de deur om te gaan trainen. Vul dit contactformulier in en wij nemen contact met je op.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SLUITEN

Een professionele accommodatie met gediplomeerd personeel, waar nog aandacht is voor het individu, voor een betaalbare prijs. Voor Indoor- en outdoor trainingen.

Openingstijden

Maandag – Vrijdag:
09:00 – 21:00

Zaterdag:
09:00 – 16:00

Zondag:
09:00 – 12:00

Onze socials
About