m

Nextstep Healthstudio

Tips om een platte buik te krijgen

Een platte of plattere buik is voor veel mensen een wens. Een slankere taille betekent ook minder buikvet. Behalve dat het mooier staat is het beter voor je gezondheid om minder buikvet te hebben.

Verschil buikvet en visceraal vet

Buikvet is het vet dat rond de buik en heupen wordt opgeslagen. Het viscerale vet ligt rond de inwendige organen, zoals de lever en de nieren, en is veel schadelijker voor de gezondheid dan buikvet.
Buikvet meet je in eerste instantie door een middelomtrekmeter. Een gezonde buikomvang voor vrouwen is minder dan 80 centimeter en voor mannen minder dan 94 centimeter. Deze meting vraagt wel een bepaalde deskundigheid. Daarom is het goed om dit door een personal trainer te laten doen. Zit je boven de gezonde buikomvangcentimeters en is je buik hard en kan je je vel rondom je taille niet goed tussen je duim en wijsvinger pakken, dan zal er sprake zijn van (teveel) visceraal vet.

Buikvetverbranding en trainen

Als je er aan toe bent om te gaan werken aan minder buikvet en je aan de slag gaat met tips om dit aan te pakken, zie je dat het best nog lastig is. Plaatselijk vetverbranden is niet mogelijk. Gezonde leefstijl, meer trainen en minder eten hebben natuurlijk altijd effect. Echter zie je in eerste instantie vaak dat je op alle plaatsen afvalt behalve je taille. Een lange adem is dan het beste. Of te wel zorg dat je aanpassingen doet die je langere tijd volhoudt. Wel is het bewezen dat cardiotraining in vetverbranding het buikvet als eerste aangepakt wordt. Wekelijks cardiotraining inplannen in je trainingsschema is heel effectief. Je teveel concentreren op buikspieroefeningen zal in eerste instantie niet zorgen voor vermindering buikomvang maar juist je spieren opblazen en zorgen voor verbreding van je taille. Val je af dan is buikspiertraining zeer effectief voor tonen van je buikspieren.

Tips voor een plattere buik

Om een platte buik te krijgen, is het belangrijk om een gezonde levensstijl aan te houden. Deze tips helpen:

 1. Gezonde voeding: Eet voedingsmiddelen met veel vezels en eiwitten en vermijd verwerkte voedingsmiddelen en suiker.
 2. Regelmatige oefening: Doe dagelijks matige tot intense cardiotraining en buikspieroefeningen.
 3. Hydrateren: Drink voldoende water om je spijsvertering te bevorderen.
 4. Stress beheren: Stress kan leiden tot het opslaan van buikvet, dus het is belangrijk om te ontspannen en te slapen.
 5. Vermijd geraffineerde koolhydraten en toegevoegde suikers.
 6. Drink groene thee en andere antioxidantrijke dranken.
 7. Vermijd alcohol.

Het is belangrijk om te onthouden dat resultaten tijd kosten en geen wondermiddelen bestaan. Het krijgen van een platte buik vereist consistentie, geduld en discipline.

Met deze oefeningen train je je buikspieren

De beste oefeningen voor buikspieren zijn:

 1. Crunches
 2. Plank
 3. Russian Twist
 4. Leg Raises
 5. Bicycle Crunches
 6. Mountain Climbers
 7. Side Plank
 8. Sit-ups
 9. Heel Touches

Let op: de beste oefeningen voor jou kunnen afhankelijk zijn van je fitnessniveau en specifieke doelen. De personal trainers van Nexstep Helathcoach kunnen jou begeleiden in de uitvoering van de voor jou beste oefeningen voor een plattere buik,

Samen Nexstep Healthcoach aan de slag voor een plattere buik

Is jouw wens een slankere taille en/of een plattere buik te krijgen? Neem vandaag nog contact op met de personal trainer van Nextstep Healtstudio en maak een afspraak voor een Gratis Kennismakingsgesprek. 

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SLUITEN

Een professionele accommodatie met gediplomeerd personeel, waar nog aandacht is voor het individu, voor een betaalbare prijs. Voor Indoor- en outdoor trainingen.

Openingstijden

Maandag – Vrijdag:
09:00 – 21:00

Zaterdag:
09:00 – 16:00

Zondag:
09:00 – 12:00

Onze socials
About