m

Nextstep Healthstudio

thuis trainen

Het Nederlandse weer kan soms uitdagend zijn. Weken achter elkaar regen en kou. De wandeling met de hond wordt ingekort tot een noodzakelijk kwaad. Maar dat betekent niet dat je je fitnessroutine hoeft te laten varen. Ontdek hier diverse mogelijkheden om thuis actief te blijven, zelfs als regen en storm buiten langs de ramen razen.

1 De Next Step Healthstudio

Ja die zetten we natuurlijk boven aan de lijst. Want bij ons is het goed toeven. De Personal Trainer ziet toe op het feit dat jij je trainingen veilig en verantwoord uitvoert. Ook bij slecht weer. Train je al bij Next Step, dan kan je een extra groepsles boeken. Zo blijf je je beweegritme op peil houden.

2 Vervroeg je voorjaarschoonmaak

Voorjaarschoonmaak is niet alleen goed voor een opgeruimd huis, maar het kan ook dienen als een uitstekende vorm van fysieke activiteit. Stof afnemen, stofzuigen, ramen lappen en tuinieren zijn allemaal activiteiten die bijdragen aan een opgeruimde leefomgeving en tegelijkertijd zorgen voor beweging.Met de toevoeging van de voorjaarschoonmaak aan je lijst met beweegopties, maak je van deze jaarlijkse taak een kans om actiever te worden, zowel binnen als buiten. Zo kun je zelfs bij slecht weer genieten van frisse lucht en de voordelen van beweging.

3 Thuis workouts: flexibiliteit in beweging

Een van de meest voor de hand liggende opties is het doen van thuis workouts. Er zijn talloze online platforms en apps die een breed scala aan oefeningen aanbieden, van krachttraining tot yoga. Met minimale of zelfs geen apparatuur kun je je eigen trainingsroutine samenstellen, afgestemd op je fitnessniveau en doelen.

4 Investeer in basisuitrusting: kleine ruimte, grote resultaten

Het is de moeite waard om enkele basisfitnessbenodigdheden aan te schaffen voor thuisgebruik. Denk aan halters, weerstandsbanden of een yogamat. Zelfs met beperkte ruimte kun je effectieve oefeningen doen die bijdragen aan kracht, flexibiliteit en cardiovasculaire gezondheid.

5. Online fitness communities: samen sterker

Voel je de behoefte aan sociale ondersteuning? Sluit je aan bij online fitness communities. Er zijn talloze groepen op sociale media waar je gelijkgestemde individuen kunt vinden die hun thuis trainingservaringen delen, tips geven en motivatie bieden.

6 Virtuele fitnesslessen: instructies vanuit huis

Veel fitnessprofessionals bieden virtuele lessen aan, variërend van live sessies tot vooraf opgenomen video’s. Of je nu houdt van dansen, HIT-training of Pilates, er is een virtuele les die bij je past. Het voelt alsof de instructeur in dezelfde kamer is, ongeacht het weer buiten.

7 Traplopen

Heb je een verdieping in je woning, dan heb je ook een trap. Maak zelf je eigen workout en bestijg je trap. Want met traplopen verbrand je zelfs meer calorieen dan met joggen. Herhaal het tien keer.

Conclusie

Bijna iedere woning heeft ook de mogelijkheid om je beweegsintensiteit op orde te houden. Je hoeft er de deur niet voor uit. Ben je al klant bij Next Step? Vraag dan gerust om een trainingsschema voor thuis.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SLUITEN

Een professionele accommodatie met gediplomeerd personeel, waar nog aandacht is voor het individu, voor een betaalbare prijs. Voor Indoor- en outdoor trainingen.

Openingstijden

Maandag – Vrijdag:
09:00 – 21:00

Zaterdag:
09:00 – 16:00

Zondag:
09:00 – 12:00

Onze socials
About