
In deze rubriek laten we zien dat je voor een gezonde maaltijd die snel klaar moet zijn, je niet uren in de keuken hoeft te staan.
Pasta met kip en groenten
Ingrediënten:
- 200 g pasta (bijv. penne of spaghetti)
- 2 kippendijen, in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 courgette, in halve plakjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 ml kookroom
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
Bereidingswijze:
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de kipblokjes goudbruin.
- Voeg de ui, knoflook, paprika en courgette toe en bak tot de groenten zacht zijn.
- Giet de kookroom erbij en laat het geheel even sudderen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de gekookte pasta door de saus en serveer met geraspte Parmezaanse kaas.
Variatie:
- Voeg spinazie toe voor extra groenten.
- Gebruik kipfilet in plaats van kippendijen voor een lichtere variant.