
Snel klaar: Gebakken Aardappel met Chorizo en Spinazie
Dit gerecht is simpel, snel klaar en bomvol smaak!
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 500 gram aardappelen, in blokjes gesneden
- 200 gram chorizo, in plakjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 gram spinazie
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: gebakken ei
Bereiding:
- Kook de aardappelblokjes in een pan met water gedurende 8-10 minuten, tot ze bijna gaar zijn. Giet af en zet apart.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan. Bak de chorizo plakjes krokant. Haal ze uit de pan en zet apart.
- Fruit de ui en knoflook in het overgebleven chorizo vet tot ze zacht zijn.
- Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze goudbruin en knapperig.
- Voeg de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de chorizo plakjes weer toe en verwarm even mee.
- Serveer direct. Optioneel: bak een eitje en serveer bovenop het gerecht.
Tips:
- Gebruik verschillende soorten aardappelen voor een meer complexe smaak.
- Voeg andere groenten toe, zoals paprika, champignons of courgette.
- Vervang de chorizo door spekjes of hamblokjes.
- Maak het gerecht pittiger door chilivlokken toe te voegen.