m

Nextstep Healthstudio

Hoogste aantal baby’s geboren in 10 jaar tijd

Er zijn sinds 2011 nog niet zoveel baby’s geboren als in 2021. Het nieuws wordt dit ook gebracht als een corona-babyboom. Tijd om de doelgroep jonge moeders aandacht te geven. Want hoe kun je nu snel weer in shape komen na een bevalling? Ben je geen jonge moeder geworden, hou dan deze blog in de gaten want dat kan je zomaar in 2022 ook overkomen. Tenslotte gaan we nog even door met de coronaperikelen.

Bekkenbodem als centraal punt bij trainen

Het bekkenbodem is belangrijk om aandacht te geven voor, tijdens en na de zwangerschap. Spieren rondom de bekkenbodem zijn slapper geworden om de bevalling de ruimte te geven. Daarom is aansterken nodig om incontinentie tegen te gaan. Start na de bevalling direct met lichte bekkenbodemoefeningen. Dat doe je door je buikspieren kort aan te spannen en weer los te laten. Adem hierbij rustig in en uit. Ontspan je schouders en neem een natuurlijke houding aan, zittend of staand. Let op, heb je een keizersnede gehad dan is deze oefening alleen na de kraamtijd te doen in overleg met de verloskundige. tenslotte heb je een operatie achter de rug waarbij je buikspieren zijn doorgesneden en dan is eerst genezen hiervan noodzaak.

Training opbouwen na de bevalling

Heb je voor je zwangerschap gesport dan kan je na een normale bevalling na 6 weken de trainingen weer opbouwen. Basisoefeningen in conditie en kracht zijn toegestaan op gevoelsniveau. Ook kan je weer gaan zwemmen (als wonden zijn geheeld) en natuurlijk is wandelen ook toegestaan. Wat je nog even uit moet stellen is hardlopen of andere prestatiesporten als crossfit, skiën en atletiek. Start hiermee minimaal 3 maanden na de bevalling.

Sportniveau na de bevalling

Het is wetenschappelijk bewezen dat als je voor en tijdens je zwangerschap sport dit zorgt dat je snel na je bevalling weer terug bent op je sportniveau. Dit beschermt je ook tegen teveel kilo’s en is goed voor je weerbaarheid. Dat valt niet altijd mee. Hormonen zitten vaak in de weg en je hebt het een stuk drukker met een kleintje erbij. Probeer er tijd voor te maken en je zult er veel plezier an beleven.

Gezonde voeding voor een gezond lichaamsgewicht

Tot slot willen wij benadrukken dat gezond blijven eten heel belangrijk is. Zitten er nog wat zwangerschapskilo’s aan richt je dan op voeding volgens de Schijf van Vijf. 300 gram groente en 2 stuks fruit per dag en zoveel mogelijk volkoren producten. Je zult zien dat de kilo’s dan vanzelf verdwijnen.

Wil jij meer weten hoe je weer in shape kunt komen na de zwangerschap en heb je hulp hierbij nodig?

Ja! ik ontvang graag meer informatie om in shape te komen na mijn zwangerschap.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SLUITEN

Een professionele accommodatie met gediplomeerd personeel, waar nog aandacht is voor het individu, voor een betaalbare prijs. Voor Indoor- en outdoor trainingen.

Openingstijden

Maandag – Vrijdag:
09:00 – 21:00

Zaterdag:
09:00 – 16:00

Zondag:
09:00 – 12:00

Onze socials
About