m

Nextstep Healthstudio

December staat weer voor de deur. De maand van de feestdagen. Feestdagen die ons uitnodigen om meer te snoepen, eten, drinken, minder te bewegen. Natuurlijk allemaal onder het mom van samenzijn en gezelligheid. December is de maand van donkere dagen voor Kerst. Logisch dat we dan wel wat gezelligheid kunnen gebruiken. Jammer is wel dat we voorgenomen acties om fit en op gewicht blijven gaan uitstellen met alle gevolgen van dien.

Dat hoeft natuurlijk helemaal niet. In deze blog 5 tips om de feestdagen slank en fit te overleven. Handig. Zo hoef je geen goede voornemens voor het nieuwe jaar te maken. Jouw goede voornemens starten vandaag na het lezen van deze blog.

Tip 1: Verleidingen ontwijken

Wat je niet in huis haalt, eet je ook niet op. Dat is een wijze uitspraak. Start vanaf nu met het maken van een boodschappenlijst en wijk daar niet van af. Doe de boodschappen online of op een moment dat je geen honger hebt. Zorg wel dat je gezonde versnaperingen in huis hebt als voldoende fruit, ongebrande noten en volkoren toastjes die je kan beleggen met een laagje magere kaas en groente.

Tip 2: Maak een planning

Planning zorgt voor structuur, structuur zorgt voor overzicht, overzicht geeft jou de gelegenheid om de juiste keuzes te maken. Bijvoorbeeld je hebt 3 diners en 4 borrels in december. Plan dan daaromheen meer beweeg/sport momenten en let ook vooral op je voeding de dag ervoor, tijdens en de dag erna. Schrijf de feestelijkheden in je agenda met notities dat je zowel je boodschappen als je beweegmomenten herinnert. Wat helpt is om een herinnering in te stellen die ook werkelijk ziet of hoort. Dat triggert je bewustwording en dus ook je acties.

Tip 3: Plan activiteiten die calorieën kosten en niet leveren

Het is een eenvoudige rekensom om te weten dat je een kilo vet aankomt als je 7000 calorieën teveel eet. Dat lijken er heel veel maar die zitten er met chocolade, oliebollen, vette sauzen zo in. Verbranden van deze calorieën kosten je uren bewegen/sporten. Daarom is het beter om er voor te zorgen dat je ‘overall’ niet teveel calorieën binnenkrijgt. Een ezelsbruggetje hierin is dat je een uur erover doet om 300 kcal te verbranden met bewegen en in één minuut 300 kcal eet. 2 Oliebollen leveren je 300 calorieën. Dat kost je dus een uur op hoog niveau wandelen om dit weer te verbranden.

Tip 4: Doe dingen waar je blij van wordt

Een dooddoener om dan te vermelden dat je van eten blij wordt. Ja ja, maar je wordt niet blij van een dikkere buik toch? Spelletjes doen, wandelen, dansen, een oude film bekijken, lezen, een quiz organiseren. Er zijn genoeg activiteiten waar je een voldaan gevoel van kan krijgen. Vind je dat moeilijk? Ga dan na wat jij of degene met wie de feestdagen doorbrengt vroeger leuke activiteiten vonden.

Tip 5: Doe wat je doet op een mindfulness manier

Het gebruiken van je zintuigen maakt alles zoveel mooier. Je geniet meer en mindfulness maakt het verschil tussen Vullen en Proppen enerzijds en Voeden en Proeven anderzijds. Zonder aandacht eten en drinken zorgt ervoor dat je teveel binnenkrijgt. Doe je het met aandacht dan zal het minder zijn.
Bij mindfulness ben je bezig met het nu, Wat zie je, wat ruik je, wat voel je. Kijk om je heen en wie zie je. Ga aan de slag met complimenten. Je geeft een cadeautje weg en krijgt er iets moois voor terug.

Wil je hulp krijgen om de maand december goed door te komen?

Ja! Ik ontvang graag meer informatie over voedingscoaching.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

SLUITEN

Een professionele accommodatie met gediplomeerd personeel, waar nog aandacht is voor het individu, voor een betaalbare prijs. Voor Indoor- en outdoor trainingen.

Openingstijden

Maandag – Vrijdag:
09:00 – 21:00

Zaterdag:
09:00 – 16:00

Zondag:
09:00 – 12:00

Onze socials
About