m

Nextstep Healthstudio

gezond gedrag is een feest

Gezond gedrag volhouden is vooral jezelf in een mindset plaatsen waarbij volhouden niet meer voelt als volhouden. Sterker nog, door het vieren van ook kleine successen kan gezond gedrag vooral aanvoelen als een feest. Zit jij nog niet in dat feestelijke gevoel, lees dan vooral door. Een checklist.

Er zijn verschillende strategieën die je kunt toepassen om gezond gedrag vol te houden:

 1. Maak een plan en stel doelen: Bedenk wat je precies wilt bereiken en stel haalbare doelen. Schrijf ze op en maak een plan om deze doelen te bereiken.
 2. Maak het leuk: Zorg ervoor dat je activiteiten kiest die je leuk vindt om te doen. Dit maakt het makkelijker om ze vol te houden.
 3. Creëer een routine: Maak gezond gedrag een onderdeel van je dagelijkse routine. Dit helpt om het vol te houden op de lange termijn.
 4. Vind een accountability partner: Zoek iemand die je kunt verantwoorden voor je gedrag. Dit kan een vriend, familielid of coach zijn.
 5. Wees flexibel: Er zullen momenten zijn waarop het moeilijk is om gezond te blijven. Wees niet te streng voor jezelf en wees bereid om je doelen en plan aan te passen als dat nodig is.
 6. Beloon jezelf: Als je je doelen bereikt, beloon jezelf dan. Dit zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft om gezond gedrag vol te houden.
 1. Houd rekening met terugval: Het is normaal om af en toe terug te vallen in oud gedrag. Het belangrijkste is om niet op te geven en jezelf weer op te pakken.
 2. Leer omgaan met stress: Stress kan ervoor zorgen dat je terugvalt in oud gedrag. Leer daarom om op een gezonde manier met stress om te gaan, bijvoorbeeld door middel van meditatie of sporten.
 3. Zorg voor voldoende slaap: Een goede nachtrust is essentieel voor een gezonde levensstijl. Zorg ervoor dat je voldoende slaapt om gezond gedrag vol te kunnen houden.
 4. Zoek steun: Zoek steun bij anderen die ook bezig zijn met gezond leven. Dit kan je motiveren en inspireren om door te gaan.

Het volhouden van gezond gedrag kan moeilijk zijn, maar met deze strategieën kun je het makkelijker maken. Door haalbare doelen te stellen, een plan te maken en steun te zoeken bij anderen, kun je een gezonde levensstijl volhouden op de lange termijn.

 1. Houd het realistisch: Zorg ervoor dat je doelen en plannen realistisch zijn en passen bij jouw levensstijl. Als je te ambitieuze doelen stelt, kan dit demotiverend werken.
 2. Blijf gemotiveerd: Zoek naar manieren om gemotiveerd te blijven, bijvoorbeeld door jezelf regelmatig te herinneren aan de voordelen van gezond gedrag.
 3. Maak gezonde keuzes makkelijk: Maak gezonde keuzes makkelijker door bijvoorbeeld gezonde snacks in huis te halen of een sportschool dicht bij huis te zoeken.
 4. Vier kleine successen: Vier kleine successen, zoals een week lang elke dag sporten of het behalen van een klein doel. Dit kan je motivatie en zelfvertrouwen een boost geven.
 5. Houd een dagboek bij: Houd een dagboek bij van je voortgang en successen. Dit kan je helpen om je motivatie en zelfvertrouwen te behouden.

Door deze strategieën toe te passen en consistent te blijven, kun je gezond gedrag volhouden en een gezonde levensstijl opbouwen. Blijf gemotiveerd, wees niet te streng voor jezelf en onthoud dat elke stap in de goede richting een succes is.

 1. Zoek balans: Het is belangrijk om een balans te vinden tussen gezond gedrag en andere aspecten van je leven, zoals werk en sociaal leven. Zorg ervoor dat je gezonde gewoonten niet ten koste gaan van andere belangrijke aspecten van je leven.
 2. Vind vervanging voor slechte gewoonten: Als je een slechte gewoonte wilt afleren, zoek dan naar een gezonde vervanging. Bijvoorbeeld, als je wilt stoppen met roken, zoek dan een gezonde manier om stress te verminderen, zoals meditatie of yoga.
 3. Focus op de lange termijn: Vergeet niet dat het volhouden van gezond gedrag een lange termijn doel is. Richt je niet alleen op korte termijn resultaten, maar denk ook aan de lange termijn voordelen van een gezonde levensstijl.
 4. Geef niet op: Het kan soms moeilijk zijn om gezond gedrag vol te houden, maar geef niet op. Als je een keer faalt, probeer dan opnieuw en blijf volhouden.
 5. Zoek professionele hulp indien nodig: Als je moeite hebt om gezond gedrag vol te houden, zoek dan professionele hulp. Bijvoorbeeld een personal trainer of therapeut die kan je helpen om gezonde gewoonten vol te houden.

Met deze strategieën kun je gezond gedrag volhouden en werken aan een gezonde levensstijl. Onthoud dat het volhouden van gezond gedrag een proces is dat tijd en toewijding vereist, maar de voordelen op de lange termijn zijn het zeker waard.

De realitycheck

Het is heel begrijpelijk dat als je deze opsomming leest, je nog niet direct dat feestelijke gevoel overvalt. Toch is het een realiteit dat gezond gedrag bereiken niet wezenlijk verschilt van andere doelstellingen in een mensenleven. Immers, de meeste doelstellingen worden bereikt met de juiste mindset en met vallen en opstaan.

En wellicht is het belangrijkste punt je te realiseren dat je het niet alleen hoeft te doen. De coaches van Nextstep Healthstudio zijn specialisten in het begeleiden van mensen die streven naar gezonder gedrag.
Dus waarom wachten. Neem vandaag nog contact op en doe mee aan het feest van gezond gedrag.

 

 

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SLUITEN

Een professionele accommodatie met gediplomeerd personeel, waar nog aandacht is voor het individu, voor een betaalbare prijs. Voor Indoor- en outdoor trainingen.

Openingstijden

Maandag – Vrijdag:
09:00 – 21:00

Zaterdag:
09:00 – 16:00

Zondag:
09:00 – 12:00

Onze socials
About