m

Nextstep Healthstudio

pasta met spinazie

Ingrediënten (voor 2-3 personen):

  • 250 gram pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
  • 200 gram verse spinazie (of diepvriesspinazie)
  • 150 gram feta, verkruimeld
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: een snufje rode pepervlokken voor extra pit
  • Optioneel: Parmezaanse kaas voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta:
    • Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook volgens de instructies op de verpakking tot al dente. Giet af en bewaar een kopje van het pastawater.
  2. Verhit de olijfolie:
    • Terwijl de pasta kookt, verhit je de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Bak de ui en knoflook:
    • Voeg de gesnipperde ui toe aan de pan en bak deze gedurende 2-3 minuten tot hij glazig is.
    • Voeg vervolgens de fijngehakte knoflook toe en bak nog eens 1 minuut, tot het aromatisch is.
  4. Voeg de spinazie toe:
    • Voeg de verse spinazie toe aan de pan en bak deze al roerend totdat het geslonken is (ongeveer 2-3 minuten). Als je diepvriesspinazie gebruikt, laat deze dan ontdooien en voeg het direct toe.
  5. Meng met pasta:
    • Voeg de gekookte pasta toe aan de pan met spinazie, samen met een beetje van het gereserveerde pastawater (begin met ongeveer 1/4 kopje) om alles goed te mengen. Roer goed door en voeg meer pastawater toe als dat nodig is om het gerecht smeuïger te maken.
  6. Voeg feta toe:
    • Voeg de verkruimelde feta toe aan het mengsel en roer voorzichtig door zodat de feta iets smelt maar niet volledig oplost. Breng op smaak met zout, peper en eventueel rode pepervlokken.
  7. Serveren:
    • Serveer de pasta warm, eventueel bestrooid met extra feta of Parmezaanse kaas.

Tips:

  • Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals cherrytomaten of courgette.
  • Voor een extra eiwitbron kun je geroosterde noten of zaden toevoegen.
  • Dit gerecht is ook lekker met een frisse groene salade aan de zijkant.

Dit recept is in ongeveer 20-25 minuten klaar en biedt een heerlijke, gezonde maaltijd zonder kip! Eet smakelijk!

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SLUITEN

Een professionele accommodatie met gediplomeerd personeel, waar nog aandacht is voor het individu, voor een betaalbare prijs. Voor Indoor- en outdoor trainingen.

Openingstijden

Maandag – Vrijdag:
09:00 – 21:00

Zaterdag:
09:00 – 16:00

Zondag:
09:00 – 12:00

Onze socials
About