m

Nextstep Healthstudio

VR - Pijnbestrijding

Definitie aanhoudende pijn

Chronische pijn is een persisterend, multifactorieel gezondheidsprobleem waarbij lichamelijke, psychische en sociale factoren in verschillende mate en in wisselende onderlinge samenhang bijdragen aan pijnbeleving, pijngedrag, ervaren beperkingen in het dagelijks functioneren en ervaren vermindering van de kwaliteit van leven.

Ontwikkelingen in behandeling van aanhoudende pijn.

Bij in de behandeling van aanhoudende pijn is steeds meer aandacht voor educatie en de psychosociale component van pijn, waarbij de focus ligt op de invloed van multidimensionale, psychologische en sociale aspecten Nieuwe niet-invasieve manieren (geen medicatie e/o injecties) welke zich richten op het beïnvloeden van de pijnervaring worden succesvol ingezet in combinatie met bestaande behandelmethodes.

Reducept educatie

Op basis van jarenlange ervaring, heeft men bij Reducept een geavanceerde VR-toepassing en methode ontwikkeld om chronische pijn te behandelen. Deze methode bundelt wetenschappelijk onderbouwde technieken, en is “op aanvraag & gestandaardiseerd” in te zetten. ​Wij maken gebruik van deze methode bij uw behandeling

Reducept Educatie, in 20 minuten kwalitatief hoogwaardige pijneducatie waarbij educatie is VR een onderdeel is en is voor iedereen die langer dan 3maanden weken pijnklachten heeft of die recidiverende pijnklachten heeft. Reducept Educatie is, voor iedereen met aanhoudende pijn, of risico op aanhoudende pijn en onderdeel van de Zorgstandaard Chronische Pijn.

De Reducept Methode

De Reducept Methode is een CE geaccrediteerde, innovatieve digitale training voor het bestrijden van chronische pijn. Doormiddel van de methode worden de hersenen getraind om anders met pijn om te gaan. Door de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van pijneducatie, psychotherapie en digitale therapeutische interventies te combineren, geeft het gebruikers de kennis over hoe chronische pijn werkt en hoe het hun lichaam beïnvloedt.

Als onderdeel van de behandeling nodigt de Reducept Methode patiënten uit voor een virtuele ontdekkingsreis waarbij ze een actieve rol spelen in controle krijgen over hun pijn. Het geeft patiënten doormiddel van pijneducatie, vaardigheden voor pijnbeheersing door de virtualisatie van het lichaam in de VR Game op basis van verschillende evidence-based technieken. De Reducept Methode geeft patiënten, die vaak al jaren pijn hebben, kennis, praktische hulpmiddelen en meer dan dat, het geeft hen verlichting en bied positief perspectief. Reducept biedt een duurzame oplossing voor chronische pijn zonder bijwerkingen.
De Reducept Methode houdt zich volledig aan de richtlijnen van de WHO, IASP, NHG en Zorgstandaard Chronische Pijn, en maakt gebruik van evidence-based psychologische behandeltechnieken.
De Reducept Methode is beschikbaar voor patiënten via o.a. een fysiotherapeut. Als een patiënt in aanmerking komt voor de Reducept-therapie, zal de behandelaar een overzicht geven van het programma en met de patiënt de te volgen stappen afspreken(behandelplan opstellen)

Onderdelen van de Reducept methode

Reducept bestaat uit vijf verschillende componenten:

  • de VR-games: diepere beleving
  • het protocol: standaard
  • het werkboek: wordt doorlopen(opdrachten) door u, en samen met u besproken
  • het dashboard: eigen inlog. Gegevens zichtbaar
  • de ledenpagina: nieuws delen

Waar VR wordt ingezet in de behandelsetting, kunnen patiënten thuis aan de slag met het werkboek en de informatie op de ledenpagina( zie bovenstaand).

Ondersteunende interventies:
Het pijneducatie onderdeel en het pijnmanagement onderdeel kunnen indien nodig ondersteund worden door interventies als fysieke trainingsvormen ( graded activity, interval training, duurtraining etc.)

Doelgroep

De Reducept Methode kan worden toegepast door ons als fysiotherapeut.
Reducept kan ingezet worden als standaard pijneducatie en pijnmanagement voor iedere patiënt in behandeling die 3 maanden of langer pijn heeft, onafhankelijk van de oorzaak, het type pijn, de plek van de pijn en de verklaring van het pijnprobleem.

Exclusie

  • Visuele aandoeningen
  • Aandoeningen waardoor nek of hoofdbeweging niet mogelijk is
  • Actieve wanen, hallucinaties en/ of psychoses.

Wij hopen dat u, nav deze informatie, zich herkent met aanhoudende pijnklachten. bij uzelf. Neemt u dan contact op, om vervolgens samen met u te gaan onderzoeken waar de mogelijkheden liggen om deze pijn te beïnvloeden en de kwaliteit van leven te kunnen verbeteren voor uzelf

 

Met vriendelijke groet,
Hans Kok

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SLUITEN

Een professionele accommodatie met gediplomeerd personeel, waar nog aandacht is voor het individu, voor een betaalbare prijs. Voor Indoor- en outdoor trainingen.

Openingstijden

Maandag – Vrijdag:
09:00 – 21:00

Zaterdag:
09:00 – 16:00

Zondag:
09:00 – 12:00

Onze socials
About